brojlery
fot. Fotolia

Wszystko wskazuje na to, że niebawem powinien nastąpić wzrost poziomu polskiego eksportu do Chin.

Minister rolnictwa i rozwoju wsi, Jana Krzysztof Ardanowski odbył spotkanie z chińskim ministrem generalnej administracji celnej (GACC) Ni Yufengiem, podczas którego zapadło kilka ważnych decyzji.

Podczas wizyty chińskiego ministra w Polsce, poruszono nie tylko temat współpracy pomiędzy państwami, ale podjęto również konkretne działania.

Ministrowie podpisali dokumenty, na mocy których mrożony drób oraz ikry pstrąga i łososia z Polski trafią na chiński rynek.

Polskie produkty cieszą się dużym uznaniem na rynku chińskim, a dobre relacje gospodarcze są szansą na stopniowe rozszerzanie współpracy.

? Osiągnięcie porozumienia to duża szansa dla chińskich konsumentów, aby bliżej poznać polskie produkty wysokiej jakości ? podkreślił chiński minister.

MRiRW